google-site-verification=y_dIbcxwrxKk8m9ohYIGX5yzA-AMe7XRwRGqsUgnkgM
top of page

За нас

Д-р Весела Кръстева
д-р Мариана Мандажиева
проф. Андрея Андреев
Д-р Виктория Найденова
luben_popov-2
д-р Паола Абаджиева
Велина Христова, психолог

Мисията на Медицински център „Искър“ е да улесни и пести време на пациентите с алергични заболявания, които се отличават със своята комплексност. Протичат често със симптоми в различни органи и системи едновременно. Може да бъдат засегнати носът, белият дроб, кожата, стомахът или червата.

  • При алергията към лекарства например има сърбеж на кожата, обрив с различен характер, но може да се засегнат също черния дроб и бъбреците.

  • Острата и хронична уртикария макар и рядко може да е алармиращ знак за възпаление, паразитна инфекция и злокачествено заболяване.

  • И обратно, алергията може да е причина за заболявания на различни органи. Тежко протичащо гнойно възпаление на синусите например може да е провокирано от алергичен оток на лигавицата.

Целта на специалистите в МЦ „Искър“ е да не пропуснат друга възможна причина за оплаквания, имитиращи алергия, както и да пестят времето на пациентите.

 

Лекарите са утвърдени авторитети в своята област - вижте екипа на МЦ "Искър" тук. Част от екипа са изтъкнати специалисти като д-р Паола Абаджиева, един от първите педиатри със специалност клинична алергология и задълбочено познаване на детските болести, както и съдовият хирург проф. Андрея Андреев - хирург, клиницист и интелектуалец в пълния смисъл на думата.

bottom of page