google-site-verification=y_dIbcxwrxKk8m9ohYIGX5yzA-AMe7XRwRGqsUgnkgM
 

УНГ болести

dete_garlo-web.jpg

Трета сливица при деца

Третата сливица често създава проблеми в детска възраст. Имунитетът съзрява в първите 6-7 години, а някои малчугани реагират при инфекции по-остро. Лечението зависи от различни фактори, преценява се според състоянието на детето, честота на боледуване и др. 

herpangina-web.jpg

Бактерии в гърлото

Когато детето ходи на детска градина или ясла, понякога се налага микробиологично изследване на гърлен секрет. Често,това се прави, когато в групата има скарлатина. Открият ли се бактерии, родителите се питат дали е нужно лечение, ако малкото няма признаци на болест.

dete-kind-glavobolie.jpg

Задна хрема при деца

Задната хрема при децата е особено неприятна, защото секретът се стича направо към гърлото и причинява кашлица. При някои това може да е доста мъчително, защото не умеят да се освободят от секретите. В повечето случаи причината е възпалена трета сливица.

gurlo.jpg

Вадене на сливици

Ваденето на сливици е хирургична манипулация, която се прилага все по-ограничено, но все още има своето място в терапевтичната практика. Показанията за нея стават все по-рестриктивни, като целта е първо да се изчерпат консервативните методи на лечение. Нови, щадящи подходи се прилагат все по-често.